Site Loader

and Places Act [4] and Black Book [5], agency‟s Security .. [4] “Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan ,” CGSO: Akta. Penyimpanan barangan mudah terbakar dan barangan berbahaya .. Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan [Akta ]; dan. Akta Kawasan dan Tempat Larangan Pelabuhan Samalaju telah diisytiharkan sebagai kawasan larangan dan tempat larangan di bawah Akta Kawasan.

Author: Tern Vudobei
Country: Iraq
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 7 November 2008
Pages: 85
PDF File Size: 6.28 Mb
ePub File Size: 1.75 Mb
ISBN: 844-7-18010-510-8
Downloads: 9272
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Totilar

Semua pelawat tidak dibenarkan membawa sebarang beg ke dalam Kompleks. Semua pelawat tidak dibenarkan membawa sebarang makanan, minuman atau merokok di dalam kawasan Kompleks.

Semua pelawat adalah bertanggungjawab terhadap keselamatan diri dan barang-barang sendiri semasa berada di dalam kawasan Kompleks. Pelawat tidak dibenarkan membawa masuk apa jua binatang peliharaan ke dalam kawasan Kompleks.

PM bersama Ketua-ketua Kaum Sarawak. Galeri Ruang pameran koleksi hadiah, anugerah dan cenderahati yang diterima oleh Perdana Menteri daripada Pembesar-pembesar luar dan dalam negara. Pelawat dikehendaki sentiasa mematuhi setiap arahan yang dikeluarkan oleh Pihak Berkuasa dari masa ke semasa. Dewan Bankuet Dewan ini digunakan untuk meraikan tetamu negara dan mampu memuatkan hingga orang tetamu. Kenderaan perlu ditempatkan di parkir luar kawasan Kompleks yang telah disediakan, kecuali dengan kebenaran khas Pengurusan Seri Perdana.

  INVERSION UTERINA PDF

Bintulu Port Holdings Berhad | Protected Areas and Protected Places

Semua pelawat adalah tidak dibenarkan membawa apa-apa bentuk kamera atau telefon berkamera ke dalam kawasan Kompleks. Kompleks Seri Perdana merupakan kediaman rasmi Perdana Menteri Malaysia dan tempat menyambut serta meraikan majlis-majlis bersama Ketua-ketua negara, Ketua-ketua Kerajaan, Pembesar-pembesar negeri dan orang ramai.

Pengambilan gambar di kawasan atau dalam bangunan di Kompleks Kediaman Rasmi Perdana Menteri Seri Perdana adalah tidak dibenarkan kepada semua pelawat berkumpulan atau individu kecuali tempat yang dikhaskan sahaja dengan pengambilan gambar hanya kepada jurugambar yang dilantik oleh pihak Pengurusan Kompleks Kediaman Rasmi Perdana Menteri Seri Perdana sahaja.

Selaras dengan prinsip Seri Perdana sebagai kepunyaan rakyat, bahagian-bahagian tertentu Seri Perdana iaitu Blok Protokol dan Blok Bankuet dibuka kepada orang ramai. Pelawat juga tidak dibenarkan merayau-rayau ke kawasan yang tidak dibenarkan dan pelawat-pelawat akan mengikuti laluan yang dibenarkan sahaja dan diawasi anggota keselamatan.

Protected Areas and Protected Places 1959

Dewan Jamuan Khas Dewan ini terletak berhadapan dengan Bilik Tetamu Khas dan digunakan untuk majlis jamuan rasmi Ketua-ketua negara, Ketua-ketua kerajaan dan Pembesar-pembesar luar dan dalam negara. Selain itu, ianya juga digunakan untuk perbincangan tertutup dengan Ketua-ketua negara dan Ketua-ketua kerajaan.

  JOHN FANTE PREGUNTALE AL VIENTO PDF

Seri Perdana dibina padadi atas tapak seluas Sebarang penggambaran di dalam Kompleks Seri Perdana adalah tidak dibenarkan. Bagi keselesaan para pelawat, prosedur keselamatan Kompleks Seri Perdana perlu dipatuhi setiap masa. Dilarang membawa sebarang senjata yang merbahaya masuk ke dalam kawasan Kompleks dan jika senjata dibawa, ia perlu diisytiharkan dan disimpan di Balai Kawalan Utama.

Terletak di Persiaran Seri Perdana, Presint 10 Putrajaya, kompleks ini lawasan keunggulan seni bina, landskap dan reka bentuk yang menggabungkan warisan sejagat reka bentuk Melayu, Islam dan Eropah. Dewan ini mampu memuatkan seramai 60 orang tetamu.

Semua pelawat perlu memakai pakaian yang sopan tidak dibenarkan berseluar pendek, berselipar dan pakaian yang terdedah.