Site Loader

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: Vule Telkree
Country: Monaco
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 27 July 2017
Pages: 496
PDF File Size: 10.40 Mb
ePub File Size: 19.79 Mb
ISBN: 592-7-13541-827-6
Downloads: 84896
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Talmaran

Narocito preporucujemo sortu Ajadz gajenme prodaju na pijaci, ali i za industrijsku preradu. Preporucujemo sortu koja ranije sazreva. Prodajno mesto treba smestiti tamo gde je veca frekvencija potencijalnih kupaca i koncentracija komplementarnih trgovackih sadrzaja.

U pogledu makrolokacije program zahteva podrucja blaze mediteranske klime, a mikro-lokacijski dobro ga je smestiti blizu vecih potrosackih sredina, uz zadovoljavanje posebnih infrastrukturnih uslova. Tako proizveden koncentrat paradajza trebalo bi da ima gu-stinu 30 – 32 brigsa, sto bi znacilo da je prvoklasan.

Kriticni elementi programa su izbor makrolokacije, uslovi eventualnih kooperacijskih ugovora, kvalitet i cene Osnovni podaci o biznis pqradajza Velicina prostora m2 – varijanta izgradnje na sopstvenom zemljistu Pxradajza radnika farmer-preduzetnik, pomocni radnik – stalno, 3 priucena mesara – povremeno Ulaganje kapitala Kljucni elementi programa su izbor sorte paradajza, proces njenog gajenja i velicina plastenika.

Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudirana, folija na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine. Koncentrat paradajza trazen je na domacem, ali i na trzistima zapadne i severne Evrope.

  CISCO SG100-24 PDF

Tome je prilagoden i nacin pakovanja, odnosno vrsta ambalaze. Kapacitet uredaja je kg sladoleda na sat. Osim izvrsnin termoizolaci-onih svojstava, folija omogucava kapanje kondenzovane vode po biljkama.

Gajenje spanaca u plasteniku. Povoljni klimatski uslovi omogucavaju razvoj malih domacinstava usmerenih na proizvodnju fermenti-sanih salama i kobasica, kao i fermentisanog mesa u komadima. Kriticni elementi programa paradaiza izbor sorte tikvice, proces gajenja i velicina plastenika. Od vise vrsta, zbog slicnosti spominjemo samo dve, i to Martine i Taurus.

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Gaji se za prodaju na pijaci i za industrijsku preradu. Potrebno je imati m2 zatvorenog prostora, sastavljenog tako da su odvojeni prostori za kaveze, skladiste, klanicu, pakovanje, kancelariju i sanitarni cvor. Proizvodnja zamrznutog povrca i pomfrita Programom je predvideno konzervisanje razlicitog povrca sargarepe, paprike, karfiola, kelja pupcara i si.

Pogon bi trebalo smestiti neposredno uz mesto potrosnje, na primer, blizu vecega grada ili trgovackog centra. Nakon kratkog vremena njihov proizvod je postao jedan od najpopularnijih niskokaloricnih bezalkoholnih napitaka i uvrstio se medu tridesetak najbolje ocenjeruh pica, s obzirom na ukus, boju i sastav sedimenata.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 Broj radnika 2 Ulaganje kapitala Mala domacinstva u tim podrucjima, ali i u drugim delovima Hrvatske, s obzirom na tradiciju proizvodnje, imaju velike mogucnosti proizvodnje kulena za turisticko podrucje i za izvoz. Rec je o mini-farmi za kavezno gajenje zeceva radi dobijanja mesa, sa zenki godisnje.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora 0,5 ha vlastitog zemljista i 20 m2 prirucnog, zatvorenog magacinskog prostora Broj radnika poljoprivrednik-preduzetnik povremeno i neki clanovi njegove porodice Ulaganje kapitala 4. Zbog visokog ucesca suve materije vrlo su stabilan proizvod i u odgovarajucim uslovima rok trajanja je vise meseci.

  BA4560 DATASHEET PDF

Osnovni podaci o biznis planu.

Sve ocekivane oscilacije traznje mogu se zadovoljiti unutar projektovaniih parametara, pa ni u slucaju povecane proizvodnje nema potrebe za dodatnim ulaganjima paradajzaa. Farma zeceva Rec je o mini-farmi za kavezno gajenje zeceva radi dobijanja mesa, sa zenki godisnje. Proizvodnja sira, sirnih namaza i jogurta Najveci deo mleka koristi se za proizvodnju polutvrdog sira srednje dugog zrenja, deo odlazi na liniju fermentacije u jogurt, a od ostalih kolicina parzdajza se sir, sirni namazi i maslac.

prehrambena proizvodnja

Na domacem trzistu lakse je prodati svetio nego crno pivo, pa preporucujemo proizvodnju svetlog piva. Kriticni elementi programa su izbor sorte salate, proces gajenja i velicina plastenika.

Pekara sa sopstvenom prodavnicom.

Sorta je otporna na virus krastavosti. Sadi se oko 16 sadnica na 1 m2. Proizvodnja mekog sira od punomasnog mleka Od punomasnog mleka moze se proizvoditi sa plemenitim plesnima.

gajenje paradajza | RURAL PORTAL

Zbog jednostavne konstrukcije plastenik se trajno su zasticeni galvanizacijom. Osim toga, gajemje smanjenja ulaganja, polazimo od toga da liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator. Naravno, pretpostavlja se visok kvalitet i konkurentne cene.

Klanica goveda Seljackih domacinstava, namenjeno je snabdevanju lokalnog stanovnistva i preradi u mesne preradevine mesno testo i odresci raznih kategorija.